Website

Interesse in het weer, vaak met de fiets naar het werk en de 'uitdaging' om die data te koppelen aan internet zijn de belangrijkste drijfveren geweest om deze site op te zetten. Begin 2008 kreeg het weerstation een eigen URL. Een server 'thuis' las de data in via diverse programma's en verstuurde de data naar de webserver en enkele weersites zoals 'WoW-KNMI', 'Awekas' en 'Weather Underground'.

Weerstation Oss begon zijn metingen in februari 2007. In november 2016, dus na bijna 10 jaar, was de toekomst van het weerstation onzeker omdat de eigenaar/webmaster ging verhuizen. Na een korte radiostilte werd het weerstation toch herstart in augustus 2017. De locatie is sindsdien zo'n 5 km verplaatst: van het centrum van Oss staat hij nu precies op de oude gemeentegrens tussen Oss en Berghem, aan de rand van bos- en duingebied Herperduin.

De metingen vanuit het centrum van Oss lopen van februari 2007 tot november 2016. In Berghem is het weerstation weer opgebouwd in augustus 2017.
Halverwege 2020 bleek dat de regensensor problemen begin te vertonen, maar ook de anemometer (windmeter) had geleden onder de verhuizing, de weercam vertoonde kuren terwijl de lokale server, die 24/7 aanstaat, veel problemen begon te krijgen
Andermaal begon de discussie of we het weerstation Oss op zouden heffen, of opnieuw ruim €1000 investeren voor een nieuw automatisch weerstation met randapparatuur
Het antwoord: In december 2020 is het volledig automatische weerstation (ISS) vervangen door een nieuwe Davis Vantage pro 2 plus en de lokale server is vervangen door een MeteoBridge nano-MB. Ook de webcam wordt vervangen.
Dus in 2021 vind je weer actuele informatie over het weer in Oss en omgeving, terwijl we ook bezig zijn om een fijnstofmeting op te zetten, waarover later meer.
Je vindt op de site informatie over het weer, een webcam (tijdelijk buiten bedrijf) en astronomische info zoals gegevens over de sterrenhemel of ISS. En uiteraard het klimaat.

Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

TaalSchakelen tussen de desktop en mobiele website kan via het icoontje rechtsonder.
Op de hoofdpagina vind je links boven in sommige blokken 3 liggende streepjes boven elkaar.
Als je hierop klikt komt een submenu tevoorschijn met andere inhoud voor dat blok.

Pictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Binnentemperatuur

Binnen-vochtigheid


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Instellingen

Homepage

Webcam

Tabel

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Hoogte

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter